Dakreiniging in Zulte

Home Dakreiniging in De Pinte
Een schoon dak heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van uw woning, maar zeker ook op de bouwkundige staat ervan. Is er namelijk iets mis met uw dak, dan kunt u al gauw last krijgen van lekkages, verstoppingen in de dakgoot en soortgelijke vervelende problemen. Het is daarom zaak uw dak altijd goed te laten onderhouden en reinigen. Bij D&S Renovatiewerken kunt u terecht voor uw periodieke dakreiniging in De Pinte. In dit artikel leggen wij wat uitgebreider uit, wat wij dan precies voor u doen.

 

De werkzaamheden die bij dakreiniging in De Pinte horen op een rij

Het reinigen van een dak omvat veel meer dan het enkel schoonspuiten van bijvoorbeeld dakpannen. U moet rekening houden met diverse extra werkzaamheden, afhankelijk van de staat van uw dak en of er sprake is van hardnekkige vervuiling. Ook worden andere zaken zoals uw dakgoot natuurlijk meegenomen. Hieronder vindt u de vier meest gehanteerde werkzaamheden die wij in De Pinte uitvoeren voor het reinigen van daken.

 

Ontmossen van daken
Ontmossen van daken in regio De Pinte

 

Algen en mossen verwijderen

Met vochtige weersomstandigheden zoals in België kunt u al gauw last hebben van algen en mossen op de gevel en uw dak. Nu ziet dit er natuurlijk niet heel fraai uit, maar belangrijker is nog dat u hierdoor sneller last kunt krijgen van lekkages. Mossen en algen maken het dak week en daardoor is de kans op beschadigingen groter.

Ook zal het dak als gevolg hiervan poreus worden en in de winter betekent dit dubbele problemen, wanneer water bevriest en scheurtjes daardoor groter worden. U zal dan steeds meer last hebben van vocht in uw woning en dit is uiteraard onwenselijk. Wij ontmossen uw dak in De Pinte voordat we aan de reguliere schoonmaak beginnen, qua prijs kunt u uitgaan van een bedrag tussen 7,5 en 10 euro per vierkante meter.

Reinigen van het dak

Nadat de algen en mossen zijn verwijderd, maken wij uw dak helemaal schoon. Afhankelijk van de soort dakbedekking gebruiken wij hiervoor water onder hoge druk, een speciaal middel of speciale reinigingsbehandelingen. Dakreiniging in De Pinte kost gemiddeld tussen 5 en 15 euro per vierkante meter, al dan niet in combinatie met ontmossen.

Aanbrengen dakcoating

Nadat uw dak gereinigd is, kunnen wij voor u een speciale coating aanbrengen die uw dak beschermt tegen vuil, weersinvloeden en dergelijke. Ook zullen algen en mossen zich veel minder snel aan uw dak hechten. U beschermt uw dak op deze manier tegen allerlei vochtproblemen. Een dakcoating in De Pinte kost samen met een reiniging tussen 30 en 45 euro per vierkante meter, afhankelijk van de soort coating en reiniging.

Reinigen van de dakgoot

Naast het reinigen van uw dak heeft ook zeker uw dakgoot de nodige aandacht nodig. Na een seizoen als de herfst kan de goot vol met bladeren zitten en zodoende geheel verstopt zijn. Een geheel verstopte dakgoot kan zo zwaar zijn, dat deze losraakt van de gevel en zelfs de voegen meetrekt. Daarnaast blijft er water op uw dak staan en dit geeft weer aanleiding tot lekkages en dergelijke. D&S Renovatiewerken zal in De Pinte ook uw dakgoot voor u reinigen, dit hoort allemaal bij de service.

Wilt u graag een offerte op maat voor uw dak? Bel D&S Renovatiewerken dan direct op 09 388 77 82 of neem contact op via de site en wij komen bij u langs voor een grondige inspectie.

Dakreiniging of dakontmossing nodig?
Wij komen graag tot bij u voor een gratis offerte. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak.