Dakrenovatie en veluxen

Home Diensten Dakrenovatie en veluxen

Vernieuwen van platte daken

Is uw plat dak in slechte staat of ontstaan er geregeld lekkages? Dan is het wellicht nodig zijn om het plat dak te gaan vernieuwen.

Voor dakrenovaties van platte daken kan u op ons rekenen voor het plaatsen en/of vervangen van de roofing. Een zeer courant materiaal voor dakbedekking van een plat dak.

Bitumen of roofing

Een bitumen plat dak of roofing wordt aangebracht met een brander. Door de hitte wordt het vloeibaar en kan het goed hechten waardoor een dikke afdichting voor het dak ontstaat.

Voordelen van roofing

Bitumen dakbedekkingen worden zeer veel toegepast op platte daken vanwege de lange levensduur, het geringe onderhoud en de goede prijs-kwaliteit verhouding.

Roofing is bovendien bestand tegen ozon en weersinvloeden.

Vernieuwen van dakpannen

Als uw dakconstructie begint door te zakken of aangetast is door vocht, is het nodig om een volledig nieuw dak te plaatsen. In sommige gevallen kunnen de bestaande dakpannen opnieuw worden gebruikt.  Enkel de slechte pannen worden vervangen en de overige worden gereinigd

Het is echter niet altijd mogelijk om dakpannen opnieuw te gebruiken. Soms is er verborgen vorstschade aanwezig. Een nadere inspectie zal moeten uitwijzen of recuperatie mogelijk is. Terwijl de dakrenovatie wordt uitgevoerd, kan er eveneens een dakisolatie worden aangebracht.

Plaatsen van nieuw dak met pannen en hanggoten in zink

Plaatsen van zink (staande naad)

Zink (staande naad) is zowel toepasbaar als gevelbekleding als dakbekleding. De banden zorgen voor een aparte vormgeving. Bogen of andere speciale vormen kunnen met de staande naad worden bekleed.

Daken met zink (staande naad) hebben heel wat voordelen. Zink is namelijk zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Een bijkomend pluspunt van zinken daken is de uitstraling. Zowel een  hellend als een plat dak krijgen een mooi en modern uitzicht met deze vorm van dakbedekking.

zink op dak

Plaatsen van velux of koepel

Een Velux dakraam of koepel voorziet uw woning van extra licht en sfeer.

Tevens zorgt een dakraam voor meer ventilatie. Hiervoor dient u zelfs het raam niet volledig open te zetten. Er is een ventilatiestand aanwezig die de frisse lucht binnenlaat via een kleine kiertjes.

Bovendien brengen koepels of dakramen dankzij het zonlicht ook warmte in uw woning.

V-lux plaatsen
Veluxen en koepels
Uw dak laten vernieuwen?
Neem gerust contact met ons op voor een eerste afspraak. We komen de toestand van uw dak bekijken en stellen een vrijblijvende offerte op.