Zink-en koperwerken

Home Diensten Goten en afvoerbuizen

Goten en afvoerbuizen

Heeft u nieuwe goten en afvoerbuizen nodig aan uw dak? Dan kunt op ons rekenen voor de uitvoering. Wij plaatsen goten en afvoerbuizen in zink en koper.

Bij dakrenovaties is het vrij gebruikelijk dat behalve de dakbedekking zelf, ook de goten en afvoerbuizen worden vervangen. Het bespaart immers kosten wanneer alles binnen hetzelfde project kan gebeuren.

Wij helpen u met het plaatsen van goten en afvoeren in zink of koper. Die materialen zijn doorgaans het beste bestand tegen weersinvloeden doorheen de jaren.

Dakgoten en afvoerbuizen in zink of koper

Afhankelijk van de stijl van uw woning kan u kiezen uit hanggoten of bakgoten. Hanggoten worden los tegen de muur aangebracht en verstevigd met beugels.

Bij een lek kan dus geen water binnensijpelen. Doordat er bij een lek water op de grond terecht komt, wordt het veel sneller opgemerkt en kan er vlugger ingegrepen worden.

De keuze tussen zink of koper wordt esthetisch bepaald. Koperen goten hebben een iets luxueuzere uitstraling. Ze hebben eerst een geelgouden kleur, die na verloop van tijd een groene schijn krijgt. Beide materialen zijn vorstbestendig.

Koper is iets duurder dan zink, maar kent dan ook een langere levensduur.

Nieuwe dakgoten

Vernieuwen van bakgoten en afvoerbuizen

Bakgoten worden bevestigd aan de dakconstructie. Het voordeel hiervan is dat deze dan ook minder opvallen dan hanggoten. Hanggoten hangen aan het dak of de woning en zijn dus zichtbaarder.

De binnenbekleding van de bakgoot en de afvoerbuizen kunnen vernieuwd worden door zink of koper. De keuze tussen zink of koper wordt esthetisch bepaald. Beide materialen zijn vorstbestendig. Koper is iets duurder dan zink, maar kent dan ook een langere levensduur.

De buitenbekleding kan bovendien vernieuwd worden met hout, PVC, trespa, …

bakgoot
Zink- of koperwerken nodig?
Neem gerust contact met ons op om uw project verder te bespreken. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op.