Ontmossen en herschilderen van leien daken

Home Diensten Ontmossen en herschilderen van daken

Ontmossen van pannendaken

Bij een pannendak hangt de aard van de vervuiling sterk af van het type pan dat als dakbekleding werd gebruikt.

Om de structuur en stevigheid van de verschillende soorten pannen (sneldek betonpannen, tegelpannen, glazuurpannen, kleipannen,…) niet aan te tasten, kiezen we bewust voor een niet-agressieve techniek met stoom en lage druk.

Voor

Na

Beschermlaag tegen mos en water

Wanneer we een pannendak reinigen, spoelen we na en brengen we een anti-moslaag en eventueel ook een bijkomende hydrofuge, waterafstotende beschermlaag aan, zoals we ook op gevels doen.

Laat uw dak tijdig reinigen

Wanneer u uw dak langdurig niet laat reinigen kan het mos soms diep geworteld zitten. Dat kan op termijn schade toebrengen aan de dakpannen waardoor die soms zelfs vervangen moeten worden.

Kortom, wacht zeker niet te lang met het ontmossen van uw dak. Het kan u later een grote en overbodige kost besparen.

Ontmossen en herschilderen van leien daken

Bij leien daken analyseren we eerst de huidige staat van de leien vooraleer we starten met de dakreiniging.

Wanneer de leien te oud of te broos zijn of verteerd door mossen en algen, is het immers eerder aangewezen om deze te vervangen door nieuwe dakbedekking en zal een reiniging niet volstaan om u een betrouwbaar dak te garanderen. Lees meer over de mogelijkheden om uw dak te renoveren.

Wanneer de kwaliteit van de leien wel volstaat, gaan we uw dak reinigen met lage druk en stoom. Vervolgens spoelen we het volledige dak nog eens na zodat alle onzuiverheden zeker zijn verwijderd.

Voor

Na

Aanbrengen van anti-moslaag

Op de gereinigde leien brengen we vervolgens een anti-moslaag aan om mosvorming ook in de toekomst aanzienlijk te verminderen. Zo bent u zeker dat de leien in de daaropvolgende jaren in goede staat zullen blijven.

Leien schilderen

Na de dakontmossing kunnen we ook de leien gaan schilderen. Daarvoor plaatsen we twee kruiselingse lagen beschermende leienverf. Zo bent u zeker van een mooi resultaat dat daarna nog jaren meegaat.

Uw dak laten ontmossen?
Wij komen met plezier tot bij u voor een vrijblijvende dakdiagnose. Op basis van het dakonderzoek stellen we een offerte op maat op voor uw dakreiniging.