Reinigen van gevels

Home Diensten Reinigen van gevels

Reinigen van gevels

De gevel is ‘het gezicht’ van een gebouw. De gevel bepaalt de uitstraling van een gebouw. Ze zijn heel divers en individueel. Daarom moeten ze ook even individueel worden onderhouden en beschermd.

We beginnen uw gevelrenovatie met een doorgedreven reiniging waarbij we vuil, mos en verfresten gaan verwijderen.

Er zijn heel wat verschillende technieken om gevels te reinigen, maar wij kiezen vooral voor oplossingen die geen extra stof opleveren.

Onze jarenlange expertise laat ons toe om steevast de techniek te selecteren die het best bij uw gevel en de aard van de vervuiling past.

Gevel reinigen

Reinigingstechnieken:

Zandstralen van gevels

Zandstralen van gevels is een reinigingstechniek waarbij een straal lucht gemengd met granulaat onder hoge druk op een gevel wordt gespoten om deze te reinigen.

Een gevel zandstralen is een redelijk agressieve techniek die dan ook niet geschikt is voor alle soorten stenen of ondergrond. Deze techniek is enkel aan te raden bij een hardnekkige vorm van vervuiling.

Het is een milieuvriendelijke manier om te reinigen.

Zandstralen

Micro-nevelstralen van gevels

Deze techniek maakt gebruik van indirecte stralen die heel nauwkeurig in te stellen zijn naargelang de te reinigen gevel.

Zo zal men verschillende korrelvormen gebruiken en ook de spuitmonden kunnen nauwkeurig worden aangepast.

We gebruiken een speciaal, roterende nozzel die het straalmiddel op het te reinigen oppervlak spuit. De straling wordt zo beperkt zodat er geen krachtige straal op de steen terechtkomt. Op deze manier wordt de ondergrond gespaard terwijl de vervuiling aan de oppervlakte, eventuele korstvorming of coatings, toch wordt verwijderd.

Met deze techniek kan zeer precies worden gewerkt. Zelfs verf kan worden verwijderd. In vergelijking met andere stralingstechnieken wordt er minder stof verspreid.

Stoomreinigen van gevels

Stoomreiniging van gevels is een techniek waarbij zeer warm water/stoom wordt gebruikt voor het reinigen van gevels.

De temperatuur van de stoom kan tot 160° oplopen. De waterdruk wordt ingesteld op 2 tot 6 bar, afhankelijk van de ondergrond en het gewenste resultaat.

Het is een ideale techniek voor het schoonmaken van gevels waarbij het vuil niet te diep is aangehecht. Zwarte aanslag, algen, mossen, klimopresten en andere soorten lichte vervuiling komen zeer snel los. Onder lichte druk wordt de stoom tegen vervuilde gevels gespoten.

Het is een uiterst milieuvriendelijke techniek. Er worden geen chemicaliën of  andere schoonmaakmiddelen aan het water toegevoegd. De stenen worden hierbij ook niet beschadigd.

Stoomreiningen

Chemisch reinigen van gevels

Chemisch reinigen van gevels is een agressievere methode van reinigen daar er chemische producten, op basis van basen en zuren, worden gebruikt.

Deze manier van reinigen wordt meestal toegepast voor het verwijderen van oude verfresten, algen, mossen, roest en coatings.

Met deze techniek worden hardnekkige vuilresten losgeweekt zonder zeer harde druk te moeten uitoefenen. Hierdoor blijven beschadigingen aan de ondergrond eerder beperkt. De reinigingsproducten versnellen het oplossen van het vuil dat zich vasthecht aan de gevels.

Chemisch reinigen is niet bepaald milieuvriendelijk en wordt enkel toegepast als het strikt noodzakelijk is en er geen ander alternatief mogelijk is.

Voor
Chemisch reinigen VOOR
Na
Chemisch reinigen NA

Zorgvuldige reiniging met veilige producten

Mos, roetvervuiling of afbladerende verflagen verwijderen we met niet-agressieve producten zoals bijvoorbeeld vochtig poeder of stoom. Zo wordt er geen schade toegebracht aan poreuze gevelstenen en bent u zeker van een diepgaande reiniging.

Lees meer over gevelreiniging

Uw gevel laten reinigen?
Wij komen graag tot bij u voor een eerste diagnose van uw gevel. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak. Op basis van onze diagnose maken we een correcte offerte op voor uw gevelreiniging.