Siliconeren en waterdichten van gevels

Home Diensten Siliconeren en waterdichten van gevels

Siliconeren en waterdichten van gevels

Doorslaand vocht dat via de gevel naar de binnenmuren doordringt is één van de vochtproblemen die het vaakst opduiken. Hoewel vochtproblemen heel wat verschillende oorzaken kunnen hebben, is het doorslaan van vocht meestal te wijten aan een gevel die niet meer waterdicht of waterafstotend is. Op die manier maken regen, sneeuw, hagel en dauw het metsel- en voegwerk poreus, waardoor het vocht finaal ook de woning binnen kan dringen.

Maar wat kan u daar dan aan doen? U kunt de gevel laten impregneren door middel van hydrofuge of een waterdichtingsmiddel.

Na een diepgaande gevelreiniging kan meteen daarna een waterafstotende hydrofuge beschermlaag aangebracht worden op de gevelstenen.

Wij passen hydrofuge toe met een een hydrofoberende impregneercrème. Die vormt een doorzichtige laag op de gevel die de muur beschermt tegen vorst/dooizoutbelasting. Deze gevelcrème is tevens waterafstotend, dampdoorlatend en UV-bestendig. Op die manier krijgt uw gevel opnieuw een volledige gevelbescherming.

Het voegwerk kunnen we siliconeren om te voorkomen dat water nog verder langs de voegen binnendringt. In extreme gevallen of voor het esthetische uitzicht kan de gevel natuurlijk ook gewoon hervoegd worden.

Zo maken vocht en water geen kans meer en vermindert het risico op toekomstige schade aanzienlijk!

Meer over gevelreiniging: methodes en prijzen
Meer over impregneren van gevels

Remmers Funcosil

Hou uw gevel voor lange tijd goed

Door uw gevel te siliconeren en waterdichten bent u zeker van een gevel die lange tijd tegen de grillen van de natuur bestand zal zijn. We raden aan om de dichtingswerken in combinatie met de gevelreiniging te nemen.

 

Uw gevel laten waterdichten?
Wij komen graag tot bij u voor een eerste geveldiagnose en opmetingen. Op basis daarvan maken wij een vrijblijvende offerte voor u op.