Gevel kaleien in Deinze

Home Gevel kaleien in Harelbeke

Gevel kaleien in Harelbeke: geef uw gevel een authentieke look!

 

Wilt u graag uw huis in Harelbeke een volledig nieuwe en authentieke look geven? Dan is het zeker de overweging waard om uw gevel te laten kaleien in Harelbeke. Een gevel kaleien geeft uw gevel in Harelbeke een frisse en authentieke look die zowel op klassieke als meer moderne woningen kan passen. Laat u verleiden door deze traditionele verftechniek voor gevels.

 

Wat is kaleien?

 

Kaleien is een schildertechniek die eigenlijk al een paar eeuwen meegaat. Vroeger werd kaleien toegepast op landelijke woningen, boerderijen en stallen om de gevels beter te beschermen tegen de weersomstandigheden. Het is een specifieke manier van schilderen waarbij een laag kalkpleister met een blokkwast wordt aangebracht op de gevel.

 

Doorgaans is dat gewoon over de stenen en de voegen heen en in een lichte kleur zodat het zonlicht ook voor een stuk gaat weerkaatsen. Dat is dan weer positief voor de binnentemperatuur in huis.

 

Een gekaleide gevel in regio Harelbeke door D&S Renovatiewerken.

Waarom uw gevel kaleien?

 

De grootste troef van een gevel kaleien is dat het op ongeveer iedere gevel toepasbaar is. Het maakt niet uit of je een oudere woning, dan wel een nieuwbouw hebt. Maar het kaleien van uw gevel biedt nog meer voordelen, zowel voor de esthetiek als voor de conservering van uw huis.

 

Zo zorgt een gekaleide gevel voor een goede beschermlaag voor uw gevel. Uw gevel in Harelbeke is dan stukken beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden.

 

Daarnaast voorkomt u er ook vochtproblemen mee. Doorslaand vocht van neerslag zal vrijwel geen kans krijgen door de drogende eigenschappen van kalkpleister. Uw gevel is direct waterafstotend. Kalei heeft sterke damp-open eigenschappen, die ervoor zorgen dat vocht niet langer in uw gevel blijft zitten. Op oudere gevels is het een goede manier om de gevel te renoveren. U kunt er oneffenheden op een mooie wijze mee wegwerken.

 

Een stielman nodig om uw gevel te kaleien? Bel ons  09 388 77 82

 

Kaleien geeft uw gevel een authentieke en fraaie look

Is uw gevel een beetje beschadigd of verouderd? Of is uw gevel vaal geworden? Dan kunt u met behulp van kaleien alle grote oneffenheden op een slimme manier wegwerken. Kaleien is in sommige gevallen bovendien veel goedkoper dan renovatie van al het metsel- en voegwerk van uw gevel.

 

U heeft de optie om een traditionele witte kalei te gebruiken, maar we kunnen uw gevel ook kaleien in een andere kleur door een kleurpigment toe te voegen. Bent u er nog niet uit in welke kleur? Dan helpen we u graag met de nodige inspiratie en een kleuradvies.

 

Het kaleien van uw gevel heeft niet alleen esthetische voordelen. Kaleien is ook een milieuvriendelijke methode om uw gevel weer sterk en weerbaar te maken. In tegenstelling tot sommige chemische impregnatiemethodieken, heeft kalei geen enkel negatief effect op het milieu.

 

D&S Renovatiewerken kan uw gevel kaleien in Harelbeke

 

Wilt u uw gevel opfrissen? Neem dan contact op met het enthousiaste team van D&S Renovatiewerken.

 

Wij kunnen u op alle fronten adviseren over de best passende methode voor uw gevel. Kaleien is een geweldige methode die uw gevel weer als nieuw maakt. Daarnaast bieden wij zeer diverse afwerkingsmethoden waardoor u uw gevel geheel naar smaak en wens kunt personaliseren. Bel ons nu en vraag naar de mogelijkheden.

Gevelschilderwerken in Harelbeke

 

Een gevel schilderen is echt een vak apart. Elke gevel in Harelbeke wordt dagelijks blootgesteld aan een brede waaier van omstandigheden. Denk aan vuil, regen, wind, sneeuw, algen en mossen, om maar enkele factoren op te noemen. Wij maken daarom elke gevel eerst grondig schoon met een methode die exact bij uw gevel past. Daarna kunnen wij uw gevel in elke gewenste kleur schilderen, ook met een eventuele structuur indien u dat wenst.

Gevelrenovatie
Gevel voor en na renovatie en kaleien in regio Harelbeke

 

Wilt u meer weten over onze expertise? Bel D&S Renovatiewerken dan direct op 09 388 77 82 en wij vertellen u graag meer over onze uitgebreide diensten in Harelbeke.