Gevelreiniging: methoden, mogelijkheden & prijzen

Gevel reinigen

Elke gevel dient van tijd tot tijd grondig gereinigd te worden. Doet u dit niet? Dan bestaat de kans dat u wordt geconfronteerd met diverse (vocht)problemen, die op termijn schade kunnen veroorzaken aan uw gevel én aan uw woning. Vuil kan zich gemakkelijk opstapelen, algen en mossen hebben vrije baan en de materialen van de gevel worden hierdoor zwakker en weker. In dit artikel vindt u meer informatie over de diverse methoden die D&S Renovatiewerken hanteert bij gevelreiniging, zodat elke gevel er mooi en fris bij kan staan.

Gevelreiniging door middel van stoomreinigen

Een gevel stoomreinigen wordt vaak toegepast bij weinig vervuilde gevels en materialen die van natuurlijke oorsprong zijn, omdat deze methode geen schade toe kan richten. Er wordt met een bepaalde druk verzadigde stoom op de gevel gespoten, die het vuil in de gevel losmaakt. De prijs voor deze methode is ongeveer 5 euro per vierkante meter.

Gevelreiniging door middel van nevelstralen

U kunt ook kiezen voor nevelstralen, indien u een zachte methode wilt toepassen. Nevelstralen is goed geschikt voor lichte tot middelmatige gevelvervuiling en maakt het vuil net als bij stoomreinigen goed los. Nevelstralen gebeurt onder lage druk en tast dus geen materialen aan, maar is minder geschikt voor zeer zwaar vervuilde gevels. U moet denken aan een prijs tussen 15 en 20 euro per vierkante meter.

Uw gevel chemisch laten reinigen

Heeft u een zwaar vervuilde gevel? Dan is chemische reiniging een goede optie. Deze methode bestaat uit het aanbrengen van een speciaal middel op uw gevel, die een chemische reactie veroorzaakt waardoor al het vuil los wordt gemaakt. Deze methode is echter niet geschikt voor alle gevels, omdat bepaalde materialen door de chemicaliën beschadigd kunnen raken. Laat u dus goed informeren en voer de klus alleen met behulp van een vakman uit, om schade aan de gevel te voorkomen. De prijs voor chemisch reinigen is ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Gevelreiniging door middel van zandstralen

Zandstralen is nog een methode die voor erg vuile gevels een oplossing biedt. Hierbij wordt zand onder hoge druk op de gevel gespoten, waardoor al het vuil los wordt getrokken. Ook deze methode past u best niet toe op erg poreuze gevels, omdat het metsel- en voegwerk of andere materialen dan beschadigd kunnen raken. Deze methode is uitstekend als reiniging voordat u een gevel laat bepleisteren. Qua prijs kunt u uitgaan van 12 tot 15 euro per vierkante meter.

Uw gevel voorzien van impregnatie na reiniging is zeer belangrijk

Wanneer u uw gevel besluit te reinigen, is het tevens zeer raadzaam om deze ook meteen voor een aantal jaren te beschermen. Dit kan door middel van hydrofuge, ook wel gevelimpregnatie genoemd. Deze methode vormt een beschermende laag om de gevel die tegen regen, wind, Uv-straling en aanhechting van vuil beschermt. Zo gaat uw pas gereinigde gevel nog een poos langer mee en is het interieur van uw woning veilig tegen vochtproblemen. De prijs van hydrofuge ligt tussen 8 en 10 euro per vierkante meter.

D&S Renovatiewerken: uw expert op het gebied van gevels

Indien u uw gevel moet reinigen, onderhouden of renoveren, dan bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Bel ons voor meer informatie en wij kunnen direct bij u langskomen, om de gevel te inspecteren. Daarna ontvangt u van ons een offerte op maat, precies toegespitst op de werkzaamheden die voor uw gevel van belang zijn.

Uw gevel laten reinigen?
Wij komen graag tot bij u voor een eerste diagnose van uw gevel. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak. Op basis van onze diagnose maken we een correcte offerte op voor uw gevelreiniging.